Acum, avem mai multe opțiuni ca niciodată de unde putem cumpăra lucrurile de care avem nevoie. Sunt din ce în ce mai multe magazine online, supermarketuri, magazine de colt și alte asemenea.

Chiar și în aceste condiții, pentru mine cel puțin, a fost o perioadă când îmi era greu să îmi locul de unde cumpăr un produs de care am nevoie.

În acest articol am să vă spun de unde îmi cumpăr eu lucrurile pe categorii, deoarece nu cumpăr tot din același loc.

  1. Electronice, accesorii

Din această categorie cel mai des cumpăr Componente pentru calculator (SSD, memorii RAM, adaptoare de rețea sau audio, HUB USB etc.) si accesorii (cabluri, încărcătoare, huse, etc.). Cel mai des pe acestea le cumpăr de pe AliExpress. În rare ocazii am avut probleme cu aceste produse, iar dacă am avut, s-au rezolvat cu refund. Cel mai des cumpăr de la KingDian, Kingston, Essager, Orico, Ugreen, Blitzwoolf, etc. Aceste branduri sunt din China, dar au produse de buna calitate, suport foarte bun si un raport preț/calitate excelent. O alternativă la AliExpress ar fi Bangood, doar ca produsele ajung greu, iar dacă vrei să ajunga mai repede trebuie să plătești cam 25$, dar depinde și de regiune, însă cu AliExpress standard shipping pentru 3$ primesc produsele si în 10 zile.

2. Haine și încălțăminte

Tot ce tine de haine sau încălțăminte îmi cumpăr de pe internet. Chiar dacă la început mai comandam mărimi greșite, acum știu exact ce mărime port și nu mai fac greșeli. La început am cumpărat de pe Sports direct, însă după ce mi-au trimis de 2 ori încălțăminte cu mărimea greșită, și câteva cămăși mai mari decât comandasem, iar după nu și-au asumat responsabilitatea, am cumpărat de pe ASOS. Au prețuri ceva mai mari, însă calitatea este superioară, au foarte multe produse pe site iar suportul este și el foarte bun. Nu va recomand sa cumpărați haine sau încălțăminte din China. Nu are cum ca O pereche de Nike React care costs 175$ as o poți cumpăra de pe AliExpress cu 100$. Este la mintea cocoșului. Nici nu te obosi să te uiți după feedback-ul vânzătorilor de pe AliExpress pentru a filtra, cel mai des un vânzător deține mai multe magazine, iar dacă îi este închis unul pentru că vinde copii după produsele originale, se folosește de celelalte. Este și un documentar pe YouTube despre asta.

3. Alimente și băuturi

Aceste produse prefer să le cumpăr din supermarketuri deoarece au multe produse din care poți alege la un preț rezonabil.

4. Cărți

lizenzfrei o.digi f.35mm

Cărțile prefer să le comand online deoarece este foarte comod. Eu personal comand de pe elefant.ro deoarece au prețuri rezonabile la majoritatea produselor. In rare ocazii, dacă nu găsesc o carte disponibila în magazine, cumpăr cartea în forma electronica, cel mai des din Google Play.

5. Software

În domeniul în care îmi desfășor activitatea, am nevoie destul de des de anumite programe pentru clienți. Aproape întotdeauna găsesc chei de licență la un preț rezonabil pe eBay sau Amazon. Și chiar funcționează. Am auzit legende cum că acele chei ar fi furate, însă nu este așa. De ex. prima dată când am cumpărat o licență pentru Windows 10, am sunat la Microsoft și am verificat cheia dacă nu este furată sau dacă nu are probleme, și licența respectivă era în în regulă. De asemenea, mai cumpăr și Office, antiviruși, etc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s