După părerea mea, sistemul de învățământ in forma actuala este la pământ in ceea ce privește capacitatea sa de a da elevilor informațiile necesare pentru a se putea adapta ulterior la diferitele situații ce vor apărea in viață.

Dar asta probabil o știi si tu. Continuam sa folosim acest model vechi deoarece nimeni nu are o idee mai buna, sau daca sânt unele posibilități de a-l îmbunătăți, nu se vrea.

Am observat ca majoritatea oamenilor folosesc noțiunile de educație si învățământ ca pe sinonime, însă nu este așa.

Învățământul se adresează cognitivului, lucru cu informația, recunoașterea tiparelor, rezolvare de probleme. Educația se adresează afectivului, este despre cum un profesor se raportează la predarea de informații, despre formarea deprinderilor de a învăța.

Noi avem un sistem de învățământ in care se spune ca se face educație, însă modul de evaluare a elevilor de către profesori este specific învățământului, pentru ca ei nu încearcă sa înțeleagă de ce nu ai făcut corect acea problemă, si sa te ajute. Profesorul se oprește la a corecta greșelile si a pune o nota, care tocmai din cauza ca se face numai învățământ, nota nu reflecta aproape nimic. Noi nu avem profesori care sa facă educație si învățământ, dar profesori care știu sa facă DOAR învățământ (cu mici excepții).

De vină sunt și profesorii, dar mai presus de asta, întreg sistemul.

In opinia mea, de vina sunt aproape toți oamenii care fac parte din acest sistem. Toți, cu mici excepții, sunt niște angajați, care sunt prea nesiguri pe ei si prea dependenți de un salariu, astfel ca respecta regulile impuse de superiori, le este frica de inspectorii școlari sau pur si simplu sunt niște idioți. Ceea ce duce la trecere prin materie fără sa ii intereseze daca elevii au înțeles ceva, ei pur si simplu vor sa bifeze niște task-uri la termenele impuse.

As vrea sa vad ziua in care sa vina un superior sau un inspector școlar la un profesor si sal mustreze ca este un pic urma cu termenele de predare a materiei, iar profesorul sa-si bage p**a in ea de amenințare sau de părere si sa facă ceea ce trebuie, adică sa se asigure ca toți elevii au învățat ceva si nu doar au trecut prin materie, fără sa asimileze nimic.

In concluzie…

Nu am nici o concluzie, scrii in comentarii care sunt cele mai mari probleme pe care le vedeți voi la sistemul de învățământ si cum le-ați rezolva.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s