Nevoia de a fi apreciat si validat de oamenii care ne înconjoară este o consecința a evoluției. Oamenii care spun ca lor nu le pasa de ce cred ceilalți despre ei o fac deoarece sunt incapabili din punct de vedere fizic sau mental sa merite atenția pe care si-o doresc sau spun asta din dorința de a fi diferiti.

Cand suntem mici, acest lucru este esențial pentru supraviețuire, deoarece trebuie sa captam intreaga atentie a mamei. Din acesta cauza, oamenii care in copilarie au fost neglijati emotional, la maturitate vor fi apasati de sentimente de insecuritate, neincredere in sine, teama de esec si vor avea comportamente exagerate.

Asta ne duce la ideea acestui articol.

Chiar dacă când suntem mici depindem de cantitatea de atenție a părinților, când ajungem la maturitate acest lucru este o povara mult prea greu de controlat de majoritatea oamenilor.

Astfel, începem sa cumpăram haine, încălțăminte, mașini si alte lucruri de care nu avem neapărat nevoie si neglijam lucrurile care „nu se vad”, cum ar fi sănătatea, confortul, etc. Devenim vulnerabili în fata campaniilor politice, ne conformam trendurilor si nu avem curajul sa spunem ce credem cu adevarat, ca poate greșesc si cred ceilalți ca sunt prost.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s